flag_dutch flag_english flag_german flag_french
U bent hier : Kennis maken » Chiggy's avonturen »

Avontuur 4 - Astronaut

Chiggy op reis naar de maan - Members Only

Let op, dit avontuur is speciaal voor leden van Chiggy's WebClub. Om ook de activiteiten onderaan dit avontuur te doen, kun je eerst lid worden. De activiteiten van de andere avonturen zijn voor iedereen ! Deze is wel voor iedereen: Chiggy op bezoek bij Andre Kuipers in het International Space Station !
kleurplaat_iss

Chiggy gebruikt haar droom-spiegeltje om te veranderen in wie ze maar wil. Deze keer verandert ze in een astronaut op reis naar de maan.


astronaut_raket
Astronaut Chiggy is klaar om een ruimtereis te gaan maken. Met haar mooie rood/wit geblokte raket gaat ze de ruimte in. Dox, haar trouwe viervoeter gaat natuurlijk mee. Uitgerust in een heus astronautenpak stapt Chiggy in haar raket. Ze heeft van alles mee genomen om een tijdje weg te zijn. Genoeg eten, slaapspulletjes en een sterrenkijker om nog meer moois te kunnen zien. Verder neemt ze ook maar een schrijfblok en een pen mee om eventueel dingetjes op te schrijven die ze ontdekt. Gelukkig denkt ze er nog net op tijd aan om ook haar speciale fototoestel mee te nemen. Wie weet ziet ze wel maanmannetjes!

3,2,1 en start! Daar gaan Chiggy en Dox, zomaar de ruimte in! Voorbij de wolken ziet ze al snel mooie sterren. Ze kan niet wachten tot dat ze nog meer gaat zien. Chiggy gaat op onderzoek uit om te kijken of er nog leven is op planeet Verweg. Het is een heel lange reis die wel een dag gaat duren. Chiggy heeft er veel zin in. Omdat de reis zo lang duurt, maakt ze af en toe een tussenstop. Chiggy gaat haar raket uit en zweeft heerlijk rond in de ruimte. Het is zo mooi met al die miljoenen sterren die prachtig schitteren! Soms ziet ze een vallende ster en dan mag ze natuurlijk een wens doen. Ze wenst dat ze heel veel spannende dingen gaat zien op de planeet Verweg.



astronaut_heelal
Op de Melkweg aangekomen stopt ze om even iets te drinken in het restaurant. Ze bestelt een glaasje melk en een heerlijke mars. Nu kan ze er weer tegenaan! Nu is het nog maar even reizen. Een grote bocht naar links, rechtdoor en aan het einde rechtsaf. Dan ziet Chiggy eindelijk de planeet. Chiggy en Dox gaan snel op onderzoek uit. Ze zien kleine ruimteschepen rondzweven. Maar wat ziet ze nou? Het lijkt wel alsof die ruimteschepen ruzie met elkaar maken! Chiggy vindt het maar vreemd. Als ze een ruimtemannetje ziet dat pech heeft met zijn ruimteschip, zweeft Chiggy naar hem toe.

Hallo daar! Wij zijn Chiggy en Dox. Wat is er met jou aan de hand, je kijkt zo verdrietig? Dggggghhh Plaaaaaf Plof Spruuuuuuuuuug Blof! roept het ruimtemannetje boos. Chiggy begrijpt er niets van. Snel zet ze haar spiegeltje in de vertaalstand. Mijn ruimteschip is kapot! Die vervelende Sollenaren ook altijd! Ze zijn expres tegen mijn schip aangebotst. Ze vinden maar dat ze de baas zijn hier! Alleen maar omdat ze denken dat de kinderen op de aarde meer van de zon houden dan van de maan! Maar de zon is toch ook fijn? zegt Chiggy. Het mannetje kijkt haar boos aan. De zon kan toch niet altijd schijnen? Hoe moeten de kinderen en dieren op de aarde dan gaan slapen? Dat kan toch niet als het alleen maar licht is! Daar heeft het mannetje gelijk in denkt Chiggy. Hebben jullie nou ruzie om de zon en de maan? Het mannetje legt Chiggy uit wat er aan de hand is.

astronaut_maan

Aan de ene kant van de planeet Verweg, wonen de Sollenaren. Daar is koning Sol de baas. Deze koning houdt heel erg van de zon en wil daarom ook dat die altijd schijnt en dat het altijd licht is op de aarde. Aan de andere kant van planeet Verweg, woont koningin Luna. Zij houdt van de maan en de vele sterren die je ziet in het donker. Daarom wil zij dat de maan altijd schijnt, zodat ze naar haar mooie sterren kan kijken. Er is toen een afspraak gemaakt dat de ene keer koning Sol zijn zin zou krijgen en de andere keer koningin Luna. Daardoor schijnt de ene keer de zon en is het licht en schijnt de andere keer de maan en is het donker. Maar dat is toch een prachtige oplossing! roept Chiggy verrast. Was dat maar zo, zegt het mannetje. De kinderen op Aarde zijn er niet blij mee dat ze de ene keer niet kunnen slapen, omdat het licht is en de andere keer niet buiten kunnen spelen omdat het donker is! Daardoor maken wij hier op planeet Verweg steeds ruzie.

Opeens begint Dox te blaffen. Hij heeft een idee. Hij blaft het in Chiggy's oren. Dat is een geniaal idee! roept Chiggy blij. Als jullie het nou elke keer samen doen? Dan begint de maan, zodat de kinderen kunnen slapen en daarna komt de zon, zodat de kinderen lekker buiten kunnen spelen! Het mannetje kijkt ineens niet meer zo sip. Er komt een grote glimlach op zijn gezicht. Maar dat is, dat is een prachtplan! Kom we gaan het aan de koning en koningin vertellen.

Chiggy, Dox en het mannetje vertellen het plan van Dox. Ook koning Sol en koningin Luna vinden het een geweldige oplossing. Vanaf die dag laten zij om de beurt de zon en de maan schijnen en is er op de aarde verschil tussen dag en nacht. Omdat de kinderen op Aarde er zo vrolijk van worden, wordt er op de planeet Verweg een groot feest gegeven. Natuurlijk zijn Chiggy en Dox ook uitgenodigd...


separator2

Dit zijn de activiteiten die Chiggy als astronaut op reis naar de maan heeft meegemaakt. Klik er op om het avontuur zelf ook te beleven.


voor alle leeftijden
Postkaart_Achterkant_NL Postkaart_AstronautHeelal_FC Postkaart_AstronautMaan_FC Postkaart_AstronautRaket_FC
Uitnodiging_Astronaut_FC_NL Uitnodiging_Astronaut_FC Vlaggen_Astronaut_ZW Vlaggen_Astronaut_FC
masker_astro_zw masker_astro_fc Diploma_Astronout_ZW
scherm_astro_raket scherm_astro_zwevend scherm_astro_maan
SHOP_Vlaggen_Astronaut_FC SHOP_Uitnodiging_Astronaut_FC_NL
spacer40x20
tot 3 jaar 4-5 jaar 6-7 jaar vanaf 8 jaar
Kleurplaat_AstronautHeelal_ZW Kleurplaat_AstroRaket_ZW Kleurplaat_AstroHeelal_ZW kleurplaat_astro8plus_zw
Kleurplaat_AstronautPlaneet_ZW Kleurplaat_AstroUFO_ZW Kleurplaat_AstroMaan_ZW kleurplaat_astro8plus2_zw
Deurhanger_AstroC_ZW Kleurplaat_AstroRaket_ZW Briefpapier_Astronaut_FC
Deurhanger_AstroD_FC_NL KlokKijken_Astro1_ZW
Deurhanger_AstroC_FC KlokKijken_Astro2_ZW
Prikblok_Astronaut1_ZW Nakleuren_AstroZwevend_FC
Prikblok_Astronaut2_ZW Nakleuren_AstroMaan_FC
Prikblok_Astronaut3_ZW Nakleuren_AstroRaket_FC
Puzzel_AstroHeelal_ZW Puzzel_AstroHeelal_ZW
Puzzel_AstroPlaneet_ZW Puzzel_AstroUFO_ZW
Puzzel_AstroRaket_ZW Puzzel_AstroRaket_ZW
Puzzel_AstroUFO_ZW Puzzel_AstroHeelal_illu
Puzzel_AstroHeelal_FC Puzzel_AstroMaan_FC
Puzzel_AstroRaket_FC Puzzel_AstroRaket_FC
Puzzel_AstroUfo_FC Rekenen_Cijfersherkennen1_ZW
kijkdoos_astronaut1_zw rekenen_strepenentellen1_zw
kijkdoos_astronaut2_zw Rekenen_GrafischeSom1_ZW
kijkdoos_astronaut1_fc Rekenen_TweeErtussen1_ZW
kijkdoos_astronaut2_fc Lezen_Verbinden1_ZW
Vormen_Natekenen1_ZW Lezen_rijmen1_ZW
Rekenen_ParenMaken1_ZW SHOP_Puzzel_AstroHeelal_illu
Activiteiten_Astro_AardeTekenen
Activiteiten_Astro_PlaneetTekenen
Activiteiten_Astro_RichtingKijken
Activiteiten_Astro_Woordpuzzel
Activiteiten_Astro_ZoekDeVerschillen
kleurplaat_iss



Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner